“profielfoto” Levensvragen   Loopbaanvragen
Als je er mee aan de slag wilt en je weet niet hoe;  dan kan ik je coachen. Ik help je, praktisch en doelgericht, om de juiste vragen en antwoorden te vinden. We analyseren samen en zoeken de gewenste verdieping. Daarmee kun je op eigen kracht beslissingen nemen om betekenis te geven aan wat je doet en hoe je leeft vanuit vrije keuze.
Ik trek, als ervaren reisgenoot, een eindje met je op en help je te ontdekken hoe jij verder kunt.

 

Ik help je niet om te ontdekken hoe iets moet of hoort. De vraag is juist hoe jij het doet of wat jij kan doen. Dat heb je te ontdekken.
Jouw vraag, jouw ervaring, jouw inzicht en jouw oplossing staan centraal. Ik help je jouw antwoorden te vinden en draag dus geen kant-en-klare oplossingen aan.
Ik zorg voor veiligheid en vertrouwen zodat je je op je gemak voelt. En ik kan streng en confronterend zijn als dat nodig is.

“Werkplek”

Ik gebruik daarbij technieken uit verschillende stromingen. De methode is niet zo belangrijk. Het gaat er om dat jij en ik samen ontdekken wat werkt.
Soms gaat het om het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden om je doelen te bereiken. Dan hebben we het echt over coaching. Soms moet je dieper naar binnen kijken om te onderzoeken waar een bepaald patroon vandaan komt en hoe je daar een nieuw perspectief op kunt ontwikkelen. Dat noemen we counseling. Anders gezegd: als het kan werken we praktisch en taakgericht en als het nodig is gaan we de diepte in.

vloerankers

Het blijft niet bij praten want dat levert vaak niet genoeg op. Je lost een probleem meestal niet op met de zelfde werkwijze als waarmee je het veroorzaakt hebt en veel mensen lopen vast in hun gedachten. Dus naast praten en denken gaan we aan de slag met ervaren en voelen. Voelen doe je met je hele lijf en niet alleen met je brein en daarom komen we vaak in beweging. Dat ziet er uit als dat we samen door de kamer lopen en dat je vanuit verschillende posities en verschillende invalshoeken ervaart hoe dat is en wat er verandert. Maar natuurlijk ziet coaching er ook vaak uit als twee mensen die zitten te praten.

Nog even volgens de definitie: Coaching is een resultaatgericht, systematisch proces waarbij ik je help om zelfgestelde doelen te behalen en je algehele functioneren en welzijn te verbeteren

Als je meer wilt lezen over mijn filosofie, levensloop of inspiratie, klik dan op onderstaande knop ‘over mij’ en klik op de knop ‘Ervaringen’ als je wilt lezen wat cliënten over me schrijven.

“logo

“Werkkamer”

Nu is het tijd

Mail me je vraag
Je moet het zelf doen en je hoeft het niet alleen te doen