De berg als inspiratie en metafoor

Wat is jouw berg?
Je ziet de foto in de header van de pagina en het logo: de Kilimanjaro. Een paar redenen voor dat beeld.

Het uitzicht vanaf de andere berg

Als cliënt en coach werken we zij aan zij samen en het is niet zo dat ik het allemaal weet. Al heb ik best wat levenservaring; dat is alleen ervaring in mijn leven. Maar al die ervaring en mijn opleidingen helpen doordat ik vanuit een ander perspectief kan kijken.

Een mooie metafoor: Jij bent jouw berg aan het beklimmen en ik ben bezig met de mijne. Vanaf die afstand kan ik met een verrekijker dingen zien die jij niet kan zien.

De Kilimanjaro - Ieder heeft zijn eigen berg

Ieder heeft zijn eigen berg

Voor iedereen is dat anders:

  • Je kunt als een berg ergens tegenop zien
  • Soms sta je op een bergtop tevreden om je heen te kijken
  • Misschien ben je  vastbesloten onderweg naar de top en heb je geen idee hoe je er moet komen
  • Of je staat  op een top uit te kijken naar de volgende berg, de volgende top
  • Daar kun je zin in hebben of voelen dat je moet

& Wat is jouw berg?

soms moet je door een diep dal om je doel te halen - coaching helpt
soms moet je door een diep dal
soms sta je op de top - dat kan je bereiken met coaching
soms sta je op de top

De kracht om de top te bereiken

Ergens in je zit de kracht om de top te bereiken van de berg die je aan het beklimmen bent. Ik heb dat zelf ervaren en niet alleen mentaal maar ook fysiek. Dat kun je bijvoorbeeld lezen in een fragment van mijn verslag van de beklimming van de Kilimanjaro.

& Wat is jouw berg?

Ga naar de site

Wil je een abonnement op mijn blog, vul dan hieronder je naam en adres in.

Loading