html-gedoe

Vandaag heb ik zwaar mijn hoofd gebroken over html.

Ik ben bezig een website te maken (waarover binnenkort meer) met een editor die bij mijn webhoster hoort. Hardstikke makkelijk want “what you see is what you get”. In die site heb ik linkjes gezet en die deden het ook prima op mijn computer in Safari en Chrome. Op de computer van Willeke’s werk met IE7 echter niet en ook niet op die van JP met IE8, maar op die van Chris met IE10 doen ze het weer wel. Nou moe, niet zo hardstikke makkelijk dus.

Ik dus uit-en-te-na checken of de syntax van mijn linkjes correct waren en daar kon ik niets in vinden. Een paar deskundigen in mijn omgeving wisten ook geen raad dus ben ik maar gaan chatten met de helpdesk van mijn webhoster. Ook daar veel hoofdbrekens want de syntax van de linkjes was toch echt goed en na veel navragen bij de achterban van de helpdeskjongen kwam het antwoord: Het programma dat ik gebruik om de site te maken legt een of andere laag over de html-code en die laag, die vast en zeker hele mooie dingen doet waar jij en ik geen weet van hebben, saboteert de linkjes bij IE7 en IE8. Er wordt nog aan gewerkt en zodra het probleem is opgelost krijg ik daarvan bericht.

Nu heb ik maar een html-scriptje in elkaar geknutseld dat bij mensen die via IE7 en IE8 naar mijn site gaan kijken, een excuus weergeeft en de weg wijst naar de pagina waar de linkjes naar verwijzen. En nu maar met gekruiste vingers afwachten of dat scriptje het goed doet en niet weer iets anders gaat saboteren.

Dus als je een website maakt met Web Presence Builder 11.0, hou er dan rekening mee dat hyperlinks het niet doen in Internet Explorer 7 en 8

 

2 gedachten over “html-gedoe”

Plaats een reactie