Millennials zijn (niet) anders

millennials zijn net zo wijs als ouderen, anders wijs

Ik zag een leuk filmpje van een sollicitatiegesprek van een oudere werkgever met een millennial. De millennial speelt de rol van verwend nest dat denkt dat de wereld om haar draait. Een leuk filmpje omdat het herkenbaar is: sommige eigenschappen van millennials worden flink uitvergroot.Zie onderaan de tekst de link naar het filmpje.

Millennials zijn anders

Ik zie de laatste tijd her en der uitgelegd worden hoe De Millennial anders is. Hoezo is de millennial anders?  Je kunt net zo goed stellen dat de baby-boomer anders is want elke generatie is anders. Toch snijdt het hout dat de millennial anders is. De heersende managementklasse is namelijk grotendeels ouder: baby-boomers en de generatie direct daarna. Ze zijn voor veel oudere managers lastig te managen en dat maakt millennials anders.

Millennial zijn niet anders

In dat filmpje worden millennials afgeschilderd als verwende prinsjes en prinsesjes, werkschuw tuig, ongemotiveerd.
De millennials die ik tegenkom zijn bepaald niet ongemotiveerd. Integendeel, ze zijn tot op het bot gemotiveerd. Door andere dingen dan de oudere generaties. Baanzekerheid zodat je tot je pensioen bij de zelfde baas kan blijven, hoog salaris, auto van de zaak. Allemaal niet interessant. Wat bijvoorbeeld wel motiveert is dat je iets doet dat echt betekenisvol is. Ik denk wel eens dat ze te gemotiveerd zijn als ik kijk naar het snel groeiende aantal burn-outs in die generatie.

Management moet anders

Misschien is het beter om niet te kijken naar hoe het komt dat millennials zo lastig te managen zijn en kan je beter onderzoeken hoe het komt dat veel managers moeilijk leiding kunnen geven aan mensen die heel anders zijn dan henzelf. De millennial heeft minder management en meer leiderschap nodig. Coachend leiderschap is de vaardigheid die je als leidinggevende hard nodig hebt. Het klassieke management sterft hopelijk snel uit.

millennials solliciteren anders

Wil je een abonnement op mijn blog, vul dan hieronder je naam en adres in.

Loading