It ’s got to be perfect. Of helemaal leven?

perfect

Mooie plaatjes op Facebook van alleen de leuke momenten in je leven. Als iemand vraagt hoe het gaat, dan zeg je ‘goed’. Steeds op zoek naar een nieuw festival, een nieuwe club, de nieuwste mode, een nieuwe reisbestemming. Herkenbaar?
Voor mij wel, mijn Facebook staat vol met leuke dingen.

Het lijkt wel dat het leven altijd leuk moet zijn.
Maar dat is niet alles. Ik heb een goede vriend, al meer dan dertig jaar. We beleven heel veel plezier samen en dat heeft vaak te maken met lekker eten en drinken. Ook mooie reizen en avonturen. We genieten samen van het mooie van het leven. Maar ik ben me nog nooit zo bewust geweest van onze vriendschap als toen hij zijn armen om me heen sloeg bij de uitvaart van mijn vader.

Niet dat ik mezelf of iemand anders ellende gun. Maar ziekte, verdriet, pijn en rouw horen wel bij het leven. Die vriend en ik zullen zeker doorgaan met beleggen in mooie herinneringen en ik hoop dat ik op mijn timeline nog veel leuke dingen kan plaatsen. Maar bij de regel ‘pluk de dag’ hoort ook dat het goed is om de minder mooie momenten bewust mee te maken. Als het niet leuk is, of zwaar of verdrietig of verschrikkelijk. Wees je er van bewust wat je voelt. Wees je er van bewust wie of wat je mist, waar je naar verlangt. Voel de pijn. Lach om dat waarom gelachen moet worden en huil om dat waarom gehuild moet worden. Doe dat niet alleen maar, als het kan, samen.

Wil je een abonnement op mijn blog, vul dan je naam en e-mailadres in. 

Loading