Wat zou je doen als geld geen rol speelde? Op naar je droombaan

Balans

Op naar je droombaan

Je moet je droom volgen. Een mooie boodschap die veel vrijheid geeft. Maar die ook veel stress kan opleveren. Want als je niet de juiste loopbaankeuze maakt, is je leven straks mislukt omdat je je missie niet vervuld hebt.

De perfecte baan voldoet aan vier voorwaarden:

  • Je moet er goed in zijn
  • Iemand moet er geld voor over hebben
  • Je moet het leuk vinden om te doen
  • De wereld moet het nodig hebben

Oké. Even een baan zoeken waarbij je alle vier de voorwaarden kunt afvinken.

Er is meer

Er zijn meer factoren die bepalen of een baan goed voor je is. Zijn er leuke collega’s waarmee je in een plezierige sfeer kunt samenwerken? heb je genoeg autonomie? Kun je er genoeg geld mee verdienen om je gezin van te onderhouden? Hoe lang ben je onderweg naar je werk? Hoeveel uren werk je?
Noem maar op.

Het gaat om balans

Een baan die wat meer stress geeft maar die ook meer voldoening oplevert, kan de goede zijn. Behalve als de reis er naar toe te veel energie kost of als het er niet gezellig is. Maar als de omstandigheden in je privéleven je heel veel energie opleveren, kan het misschien toch weer werken.
Het gaat, kortom, om een balans tussen al die factoren. Als die balans er niet is, kost je leven energie en loop je het risico opgebrand te raken.

Als je in je huidige baan geen balans hebt, waardoor je energie weg lekt, dan moet je iets veranderen zodat er weer balans is. Het kan zijn dat je een andere baan moet zoeken, maar ook dat je een probleem in je privéleven moet oplossen. Of dat je binnen je huidige baan iets moet veranderen of….

Op de vraag wat je zou doen als geld geen rol zou spelen is het juiste antwoord misschien wel dat je dat moet doen wanneer geld geen rol speelt. Dat je om geld te verdienen iets doet waar je goed in bent en waar je voldoening uit haalt in een prettige omgeving. En datgene wat je zou doen als geld geen rol zou spelen doe je in je vrije tijd.
Als je maar zorgt dat je leven in balans is.

Wil je een abonnement op mijn blog, vul dan hieronder je naam en adres in.

Loading