Wie moet er naar een coach?

“Iedereen een coach?” De vraag in een mooie campagne van het Europees Instituut.

Ik sta achter coaching, ik geloof in de werking van coaching.  Dat zul je, gezien mijn beroep, niet gek vinden. Moet dus iedereen aan de coaching? Wat mij betreft niet. Maar wie dan wel?

Ben je gelukkig? Ga dan vooral door met wat je aan het doen bent. Maar als je een probleem hebt doe er dan iets aan. Dat is vaak lastig want je lost een probleem niet op met de werkwijze waardoor het is ontstaan.  De definitie van waanzin is om steeds weer het zelfde te doen en een ander resultaat te verwachten.
Dus om je probleem op te lossen en/of gelukkig te worden moet je het anders gaan doen dan je gewend bent en dat is best moeilijk. Iets nieuws aanleren gaat nog maar iets ouds afleren valt helemaal niet mee.
De één moet oefenen met een andere houding en dat kan een heel gevecht zijn. Een ander moet afrekenen met oud zeer en dat kan pijnlijk zijn. Voor iedereen is er een unieke weg te gaan. Hoe dan ook, het ontdekken van die andere manier van doen of kijken, is vaak hard werken. Maar, als jij de moeite waard bent, is dat de moeite waard.

Geloof me: jij bent die moeite waard.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de quote waarschijnlijk niet van Einstein afkomstig is maar het is wel een goeie. De definitie van waanzin is om steeds weer het zelfde te doen en een ander resultaat te verwachten.

quotes-by-einstein-on-insanity-tz1cjA-quote

Wil je een abonnement op mijn blog, vul dan hieronder je naam en adres in.

Loading