Back to work met een nieuw geurtje

parfumflesje

Een parfumerieketen adverteert er mee: “back to work met een nieuw geurtje”. Ik snap niet waarom je een nieuw geurtje zou kopen als je na de vakantie weer aan het werk gaat en daarom werk ik niet in een parfumeriewinkel. Ik snap wel dat het de bedoeling is dat je na de vakantie fris weer aan het werk gaat.

Veel mensen lopen tegen de vakantie op hun tandvlees, ze zijn heel erg aan vakantie toe als het zover is. Nu is het vakantieseizoen dus afgelopen. En dan?
Na de vakantie begin je fris en fruitig aan het nieuwe werkjaar. Hoe lang duurt die frisheid?
Zit je binnen een paar weken of misschien zelfs binnen een paar dagen weer in die zelfde tredmolen als voor de vakantie?
Is dat goed? Wat moet er anders? Hoe voorkom je dat je weer uitgeblust bent voor de volgende vakantie? Hoe krijg je nieuwe energie in je werk? Ben je er tevreden mee dat je telkens weer moet opladen in je vrije tijd?

En dan even omgekeerd:
Hoe zou het zijn om in je dagelijks werk energie op te doen voor je vrije tijd? Stel je eens voor dat je aan het begin van elk weekend en aan het begin van elke vakantie bruisend van energie klaar staat om volop te genieten van je vrije tijd.

Wil je een abonnement op mijn blog, vul dan hieronder je naam en adres in.

Loading