Goede voornemens, vergeet het maar.

Voornemens voor het nieuwe jaar?

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Waarom heb je eigenlijk goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Als je iets wilt doen, Doe het dan. Heeft dat voorbereiding nodig heeft, maak een plan en begin met die voorbereiding.
Als je ergens mee wilt stoppen, stop er dan mee.
Het maakt niet uit of het 1 januari is of 27 september of 3 mei of om maar eens een willekeurige datum te noemen, 3 januari.

Een plan maken en uitvoeren is één ding, gedragsverandering is iets anders, en dat is vaak lastiger. Voor die gedragsverandering wordt het goede voornemen vaak van stal gehaald.
Wat is een voornemen? Bedenken dat je iets wilt doen of laten en daarmee te beginnen op een specifieke datum in de toekomst. Met andere woorden: uitstellen.

Als het niet lukt op 27 september of 3 mei of 3 januari; waarom zou het dan wel lukken op 1 januari? Wat is er op die specifieke datum wel dat er nu niet is?

Oké, je wilt iets veranderen in je leven en dat valt niet mee. In plaats van die verandering voor je uit te schuiven kun je beter onderzoeken wat maakt dat het moeilijk is. Wat weerhoudt je? En wat raak je kwijt als je die wens uitvoert? Wat heb je nodig om het voor elkaar te krijgen? Dat kan vervelend zijn. Het kan een confrontatie opleveren met lastige vragen. Maar het is de moeite waard als je wens de moeite waard is.

Voornemens of verantwoordelijkheid

Wil je een abonnement op mijn blog, vul dan hieronder je naam en adres in.

Loading