Het leven is te kort

koffieautomaat

Ik zat laatst bij een college waarin de docent veel grappen maakte. Hij had dit college kennelijk al vaak gegeven want de grappen volgden  elkaar in rap tempo op. De meeste toehoorders vermaakten zich kostelijk, als woonden ze een cabaretvoorstelling bij. Dat heet dan edutainment. Ik zag dat er ook mensen in de zaal waren die zich ergerden. Af en toe vond ik dat de grappen al te gemakkelijk kwamen en volgens mij waren ze niet altijd ondersteunend voor de inhoud. Ik begon me ook bijna te ergeren.

Bij de koffieautomaat op het werk hoor je wel eens dat mensen zich ergeren aan een TV-programma.

Je kent momenten genoeg waarin je je ergert of ergernis ziet.

Mensch erger je niet
Het leven is te kort om je te ergeren

Al in 1982 kwam Doe Maar met deze tekst:
“Er zit een knop op je tv
Die helpt je zo uit de puree
Druk ‘m in en ga maar mee
De bloemen buiten zetten”

In het college besloot ik me, als ik me dreigde te ergeren aan een grap, steeds af te vragen waarom de grap gemaakt werd, welke inhoud er achter zat of wat ik er mee kon.

Het leven is te kort om je te ergeren. Ga iets anders doen: Ga weg bij de bron van de ergernis of blijf maar ga dan iets anders doen dan je te ergeren. Je kunt je bijvoorbeeld verwonderen.

Reageer op https://www.facebook.com/coaching.bij.janfrits of hier op deze site.
Als je dit wil delen, kun je de knoppen onderaan de pagina gebruiken.

Wil je een abonnement op mijn blog, vul dan je naam en e-mailadres in

Loading