Waar ben je nu eigenlijk mee bezig?

Carrière, studie, projecten, je eigen bedrijf, een druk gezin, zorgtaken en ga zo maar door. Je kunt best druk zijn met het leven. En je moet allerlei keuzes maken om steeds je tijd en energie in de juiste dingen te steken. Zodat je je doelen zo goed mogelijk bereikt. Ik schreef al eens eerder over het volgen van je hart.
Maar hoe weet je nu eigenlijk of je de juiste doelen nastreeft?
keuzes

Bronnie Ware werkte jaren als verpleegster in de palliatieve zorg. Ze begeleidde veel mensen in de laatste weken van hun leven. Ze ontdekte dat er veel overeenkomsten waren in waar ze achteraf spijt van hadden en stelde een top 5 op:

  1. Ik wou dat ik de moed had gehad om een leven te leven dat waarachtig was aan mezelf, niet het leven dat anderen van me verwachtten. (I wish I’d had the courage to live a life true to myself, not the life others expected of me.)
  2. Ik wou dat ik niet zo hard gewerkt had. (I wish I didn’t work so hard.)
  3. Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens uit te drukken. (I wish I’d had the courage to express my feelings.)
  4. Ik wou dat ik contact had gehouden met mijn vrienden. (I wish I had stayed in touch with my friends.)
  5. Ik wou dat ik mezelf had toegestaan gelukkiger te zijn. (I wish that I had let myself be happier.)

Dit zijn dus de dingen waar je aan het eind van je leven spijt van zou kunnen hebben. Ik hoop dat dit lijstje je kan inspireren zodat je inziet wat jij over het hoofd ziet. Waar jij te weinig of te veel tijd in steekt.
Maar hoe dan ook; het is jouw leven, kies bewust, eerlijk en wijs.

Misschien maak ik het met dit bericht alleen maar erger voor jou. Zit je al in de keuzestress en maak ik het kiezen van de juiste prioriteiten nog belangrijker met de dreiging van spijt aan het eind van je leven. Ja, kiezen is soms moeilijk. Vergeet dan niet dat er coaches zijn die je kunnen helpen bij je eigen proces.

Je kunt het verhaal van Bronnie uitgebreider teruglezen op haar eigen site. 

Reageer op https://www.facebook.com/coaching.bij.janfrits of hier op deze site.
Als je dit wil delen, kun je de knoppen onderaan de pagina gebruiken.

Wil je een abonnement op mijn blog, vul dan je naam en e-mailadres in

Loading

 

1 gedachte over “Waar ben je nu eigenlijk mee bezig?”

Reacties zijn gesloten.