Durf je te luisteren naar je hart?

De laatste tijd kwam ik allerlei spreuken tegen die te maken hebben met het maken van keuzes voor verandering.  Het feit dat die spreuken me opvielen, zegt iets over hoe het kiezen voor verandering mij bezig hield.

Je hebt kunnen volgen dat ik er voor heb gekozen van coaching mijn beroep te maken. Dan ben ik nog bezig met keuzes over hoe ik dat nu precies verder ga doen. Ga ik me exclusief bezig houden met coaching of wil ik er nog ander werk naast doen? En als ik er ander werk naast wil doen, is dat dan consultancy of training? Zo hebben we allemaal wel eens iets te kiezen. Vaak gaat het om de keuze om verder te gaan met wat je al deed of om iets anders te gaan doen. En daar gingen de spreuken die ik tegen kwam over. Hier staan ze:

  • De reiziger moet gaan als het verlangen naar een nieuwe bestemming sterker is dan de vrees voor vertrek;
  • Zorg er voor dat je verlangens sterker zijn dan je angsten. Focus op wat je echt graag wil. Je verlangen zorgt voor lef;
  • Zorg er voor dat je niet geduwd wordt door problemen, maar dat je geleid wordt door je dromen;
  • Niemand kan vluchten voor zijn hart. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt.

Eén van de consequenties van de keuze om een eigen praktijk op te zetten is dat ik aan de slag moest om cliënten te werven, en dat is iets waar ik me niet erg comfortabel bij voel. Maar het moet toch. En om cliënten te werven moet ik mensen bereiken en vertrouwen winnen. Een middel om mijn bereik te vergroten is betrokkenheid te creëren op mijn website en mijn Facebookpagina. Een een middel om betrokkenheid te vergroten is interactie uit te lokken. (Nog even geduld, we zijn er bijna)
Hoe krijg ik interactie? Vragen stellen en keuzes voorleggen bijvoorbeeld. Dus heb ik via Facebook gevraagd om te kiezen tussen de spreuken. Misschien een beetje flauw want de uitspraken hebben heel veel met elkaar gemeen. Maar ook niet flauw want ik had met mezelf afgesproken om de uitspraak die de meeste stemmen zou krijgen, verder uit te werken.

Volg je hart want dat klopt

 

 

 

 

 

 

 

De uitslag: met 38% van de stemmen heeft deze uitspraak gewonnen. “Niemand kan vluchten voor zijn hart. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt.”

Vluchten voor je hart, waarom zou je dat willen? Omdat je, om te luisteren naar je hart, om je hart te volgen, soms niet kunt blijven zitten waar je zit. Je het bekende moet inleveren voor iets nieuws en onbekends. Dat bekende waar je je veilig en comfortabel bij voelt. En die veiligheid die je voelt in je ‘comfort zone’, is goed. Je moet wat kostbaar is beschermen dus je moet jezelf beschermen.
Tot op zekere hoogte.
Als je jezelf aan het beschermen bent tegen iets nieuws wat je graag wilt, is het geen echte bescherming meer. Dan is het een beperking geworden, dan is het vluchten. En wat bepaalt nu of je in beweging moet komen of niet? Het verlangen dat in je hart zit. Ah, simpel dus.

Nou ja, zo simpel is dat ook weer niet. Als je voor een keuze staat, kan het soms erg onrustig zijn. Bijvoorbeeld: Je verlangen naar iets nieuws doet je hart sneller kloppen en tegelijkertijd legt het ongenoegen met de bestaande situatie druk op je schouders. Of legt de angst voor het onbekende legt een knoop in je maag. Dat kan allemaal heel verwarrend zijn. Als je daar niet alleen uit komt, kan een coach je helpen.

Reageer op https://www.facebook.com/coaching.bij.janfrits of hier op deze site.
Als je dit wil delen, kun je de knoppen onderaan de pagina gebruiken.

Wil je een abonnement op mijn blog, vul dan je naam en e-mailadres in

Loading