14 jaar, 3 maanden en 4 dagen

Een van de verschrikkelijkste schrikbeelden uit mijn hele loopbaan. Ik weet gelukkig niet meer wie het was, maar toen ik bijna 20 jaar geleden pas werkte, hoorde ik van een collega dat hij nog 14 jaar, 3 maanden en 4 dagen moest. Ik vond het kennelijk zo verschrikkelijk dat ik die getallen onthouden heb. (Misschien zijn het niet precies die getallen maar is het dichterlijke vrijheid van mijn geheugen.) Hij moest nog 14 jaar, 3 maanden en 4 dagen tot zijn pensioen. De meeste gevangenisstraffen zijn korter.

dagen afstrepen

Ik nam me voor om nooit op die manier gevangen te gaan zitten. En dat is me niet helemaal gelukt. Ik ben er in geslaagd om toch een paar jaar door te gaan in een spoor dat niet het juiste was. Ik werd er ongelukkig en heel erg moe van. Ik vind dat een beetje dom van mezelf, maar gelukkig ben ik tot inkeer gekomen voordat ik de hele 14 jaar, 3 maanden en 4 dagen had uitgezeten.

En nu heb ik dan een heleboel onzekerheid want ik weet nog niet precies hoe het me in de toekomst allemaal gaat lukken. Hoe snel ik weer een vast inkomen heb of als ik het zonder vast inkomen ga doen, hoeveel ik kan gaan verdienen. Maar ik ben wel op mijn eigen pad terug en dat maakt me gelukkig.

Kom je op enig moment in je leven tot de ontdekking dat je in een situatie beland bent waarin je gevangen zit, stap er dan alsjeblieft uit.

 

2 gedachten over “14 jaar, 3 maanden en 4 dagen”

  1. Hi Jan Frits, deze ga ik delen met mijn collega’s, mag wel hè? (aangezien ie ook ‘gewoon’ op internet staat….)

    • Delen mag natuurlijk. Als ik iets voor me wil houden, zet ik het niet op internet. Zolang je de maar vermeldt.

Reacties zijn gesloten.